De Volkswagen Ponton.

De Ponton is een comfortabele wagen uit de middenklasse .

Met 1 of 2 carburateur-motor. Die robuust en volhardend is. Die betrouwbaar, zuinig en duurzaam is.
In een woord: economisch. Die zijn 54 of 65 PK uit een grote cilinderinhoud haalt. Die een laag toerental en lage zuigersnelheid heeft.
Dit betekent : geringe slijtage. Zijn topsnelheid is tegelijketijd zijn kruissnelheid.
Die als elke VW-motor met lucht wordt gekoeld Lucht kookt niet. Lucht bevriest niet.
Die achterin is geplaatst.Waar hij door zijn gewicht de aangedreven wielen meer grip op de weg geeft en zijn energie direct op de achterwielen overbrengt.( Zonder lange cardan-as.)
Onder het voordeksel is een grote bagageruimte, welke van binnenuit geopend kan worden. Afgescheiden daarvan - in een aparte ruimte - vindt u het reservewiel, het reservoir voor de ruitensproeier en de remvloeistof, de krik, gereedschap en de bezinetank.

De klassieke lijn van de VW1600 is tijdloos elegant. Wilt u deze elegance nog beklemtonen ? Bekijk dan de speciale uitvoering. Sierstrips langs de zijkanten markeren de vorm. Grote achterlichten verlengen de lijn. De reflectoren daaronder zijn in verchroomde lijsten gevat. de bumpers zijn voorzien van rozetten. De knipperlichten vooraan zijn sierlijk om de zijkanten van de spatborden gebogen. het voordeksel heeft een strip als handgreep.
Waar u niet extra voor hoefde te betalen: de tweede diepe bagageruimte boven de lage motor. Daardoor kunt u niet alleen veel bagage kwijt maar u verdeelt het gewicht ook gelijkmatig. En een gelijkmatige gewichtsverdeling geeft een betere wegligging.


De Volkswagen Variant.

De elegante gezinswagen met veel ruimte en comfort.

De VW Variant 1600L is van buiten en van binnen net zo rijk uitgerust als de 1600 TL. En hij heeft dezelfde 65 PK- 2- carburateur motor.
Toch heeft hij nog meer : twee extra ramen opzij. Een tweede buitenspiegel. Een grote klep in de achterkant. ( Die naar boven opengaat en zichzelfvastzet ). En veel meer ruimte dan de Limosine
Zijn grote bagageruimte loopt van de leuning van de achterbank tot aan de achterkant, van de vloer tot het dak . Toch is de wagen 5 persoons.
De vloer van de bagageruimte is bekleed met geprofileerd rubber. De wanden zijn bekleed met kunststof.
Alles is afwasbaar. Met deze grote volkswagen kunt u veel vervoeren, wegbrengen, ophalen, meenemen op reis. Wij noemen het eengezinswagen omdat er ruimschoots plaats is voor 5 personen, u voorin een koffer ruimte vindt en achterin een nog grotere bagageruimte . U kunt er alle kanten mee op.

Voor uw hobby
Voor kamperen
Voor de weekends
Voor uw complete vakantie-uitrusting
Voor de kinderwagen
Voor kisten kratten, enz, enz, enz ....

Deze comfortabele reiswagen biedt u veel gerief. Het dashboard is overzichtelijk. De bedieningknoppen zijn zo geplaatst, dat u zich niet kunt vergissen.
Afschermkappen boven de instrumenten voorkomen lichtreflexen in de voorruit.
De Variant was ook in twee kleur combinatie leverbaar de daken waren te verkrijgen in de kleuren Baliticblauw, Zwart en Parelwit.


De Volkswagen 1600 TL

De aparte wagen met de sportieve Fastback

De VW 1600 TL heeft een vorm, die tegelijk sportief en elegant is. Wat is er eigenlijk zo karakteristiek aan ?
De aerodynamische stroomlijn en de "Fastback" . (Daardoor krijgt de VW 1600 TL zijn markant uiterlijk.) Vanzelfsprekend verkreeg de wagen deze vorm niet alleen vanwege de elegance en de sportieve lijn.
Dat zou strijden met de principes, volgens welke de Volkswagenfabriek automobielen bouwt.
Volkswagens moeten op de eerste plaats doelmatig zijn. Daarom biedt de "Fastback" van VW 1600 TL ook praktische voordelen . Door zijn stroomlijn biedt hij weinig luchtweerstand. Er wordt een royale hoedeplank verkregen. Tevens biedt de " Fastback" plaats aan een grote bagageruimte.
Van binnen is de wagen elegant en comfortabel uitgevoerd. Hij biedt royaal plaats en comfort aan de bestuurder en passagiers. De apart verstelbare voorzittingen maken 49 verschillende zitposities mogelijk. De achterbank heeft een brede leuning in het midden.

Welke extra's biedt de VW 1600 TL ?
Een air-condition. Een frisseluchtverwarming met 7 verwarmingsopeningen. Een electrische klok . Een pneumatische ruitesproeier. De controle-instrumenten zijn afgeschermd, dus geen reflecties in de voorruit.
Armleuningen zowel achter als voor. Achter uitstelbare zijruiten. Bevestigingspunten voor veiligheidsriemen. Automatische vergrendeling van de voorbankleuningen bij het sluiten van de portieren.

De sterke motor beschikt over 65 pk en 2 carburateurs. Hij is niet opgevoerd. Hij is doordacht, robuust en heeft een groot uithoudingsvermogen
Omdat een snelle auto ook snelle remmen moet hebben, heeft de VW 1600 TL voor schijfremmen ( zoals alle 1500- en 1600 VW modellen ) . Daardoor heeft u de wagen in elke situatie onder controle.

Bron vw -folder